Laborantkurser


Kursus i mikrobiologi for laboranter

 

Mejeribrugets Uddannelsesfond / Funktionsgruppen Laboratorium udbyder i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus kursusforløb for laboranter i mejeriindustrien der arbejder med mikrobiologi. Kurset udbydes for anden gang, da der var stor tilslutning til det første kursus.

 

På kurset vil bl.a. følgende emner blive berørt:

 

  • Mikroorganismers forekomst, betydning, vækst og påvisning
  • Kvalitetssikring og vurdering af mikrobiologiske data
  • Konserveringsfaktorer
  • Mikrobiologiske kriterier

 

Det er målet med kurset i mikrobiologi, at deltageren får viden om mikroorganismers vækstbetingelser, forekomst og betydning i forskellige produkttyper samt metoder til dyrkning og påvisning. Desuden lærer deltageren om kvalitetssikring af mikrobiologiske analyser.

 

Kurset afholdes på Erhvervsakademi Aarhus, Hasselager Allé 8, 8260 Viby J, kl. 8.30-15.30 på følgende datoer: 4/9, 11/9, 18/9, 25/9 og 2/10 2019.

 

Kurset finansieres af Mejeribrugets Uddannelsesfond. Det er en forudsætning, at deltageren er ansat under Mejeribranchens Funktionæroverenskomst, og der er tale om selvvalgt uddannelse. Øvrige kan såfremt der er ledige pladser på kurset deltage ved egen betaling.

Tilmelding skal ske til hlg@di.dk på vedhæftede tilmeldingsblanket senest den 7. juni 2019.

Se pjecen